top of page

WhiteRoos

Waxen

Waxen

Naast massage kun je bij mij ook terecht voor harsen, ook wel waxen genoemd. De basis voor waxen is altijd hetzelfde. Je hebt een wax, die verwarm je en breng je aan op de huid. Je wacht tot deze afgekoeld is en vervolgens trek je de wax af van de plek waar je het hebt aangebracht. Het grote voordeel is dat je de haarwortels meeneemt bij waxen, in tegenstelling tot scheren, waardoor de haren tot maximaal 6 weken weg kunnen blijven. Ideaal dus als je geen zin hebt om eens in de zoveel dagen je benen of bikinilijn te scheren.

Verder bestaan er twee manieren om wax van je huid af te hallen wanneer deze afgekoeld is: wax met strips en wax zonder strips. Als je een strip gebruikt, leg je deze op de wax als deze nog warm is. Zo plakt de strip aan de wax vast en kun je de wax met strip eraf trekken. Bij waxen zonder strips pak je gewoon de afgekoelde wax vast en trek je die van de huid af, zodat de haartjes verwijderd worden.

waxen.jpg

Waxen zonder strips

Harsen zonder strips wordt gedaan met harde hars. Deze hars wordt opgewarmd met een harscomfort. Na verhitting wordt de hars stroperig vloeibaar, na het aanbrengen koelt de hars terug af en wordt deze terug hard. De hars kan dan verwijderd worden zonder harsstrip. Harde hars wordt gebruikt op gevoelige plaatsen zoals bikini, oksels, gelaat maar kan ook op borst, rug en armen indien gebruikt worden indien de klant striphars te pijnlijk vind. 

Waxen met strips

De basis van het waxen is altijd hetzelfde: de wax wordt verwarmd, op de haartjes gesmeerd, het koelt af, en tenslotte wordt het, met de haartjes erin, verwijderd. Doordat de haartjes met de haarwortel worden verwijderd, blijven de haartjes wel vier tot zes weken weg. Heerlijk lang dus. Bij stripwax wordt een strip op de uitgesmeerde wax gelegd die, terwijl de wax afkoelt, vastplakt aan de wax. De wax, en haartjes, worden met de strip mee weggetrokken. Dit is zeer beschikt voor benen en armen. 

a4-2.jpg

Voor de behandeling:

  • 2 dagen voor het waxen de zones die je wil laten waxen goed scrubben (om de haartjes los te maken).

  • De haartjes mogen niet korter zijn dan 0,5 cm (het best is van 0,5 tot 1 cm).

  • 24 uur van te voren geen bodymilk, crème, oliën, etc gebruiken.

Na de behandeling:

  • De eerste 24 niet met de geharste huid in de directe zon of onder de zonnebank, sporten, sauna en heet douche vermijden (dit kan schade aan de huid opleveren).

  • Draag geen kleding die knelt.

  • Na drie dagen mag je beginnen met scrubben (doe dit maximaal  2 tot 3 keer in de week).

  • Het beste is om tussen 2 behandelingen in niet te scheren (Hierdoor komen de haren harder terug en voelt het net of je weer een eerste behandeling krijgt).

  • Als het de eerste keer is dat je je laat waxen, zullen niet alle haartjes verwijderd zijn. Dit is normaal. Daarom is het verstandig om je na 2 weken nog een keer te laten waxen om alles te verwijderen.

  • Als je besluit om te gaan waxen is het belangrijk om te stoppen met scheren. Als je scheert na het waxen gaan de haartjes ongelijk groeien en wordt het waxen moeilijker en is het resultaat minder. 

In sommige situaties is het beter om niet te harsen:

  • Tijdens de week van de menstruatie en tot 3 dagen na de menstruatie.

  • Er wordt niet gewaxt op moedervlekken, wratten, uitslag, irritaties en/of tepels.

  • Er wordt niet gewaxt op een (zon)verbrande huid, bij diabetes, flebitis (aderontsteking), over littekenweefsel en bij andere – al dan niet open –huidafwijking.

  • als je medicijnen slikt die de huid beïnvloeden (zoals Retin A, accutane, Tetracycline of Glucolic Acid).

  • tijdens de zwangerschap.

  • Bij spataderen is het verstandig eerst je huisarts te raadplegen. Bij spataderen zal het harsen in kleinere stukjes gedaan worden. Hierdoor duurt de behandeling langer en zal er een extra toeslag gevraagd worden (dit gaat altijd in overleg). 

Belangrijk om te weten

bottom of page