top of page

WhiteRoos

Tuina massage

Wat is Tuina

Tuina (spreek uit als “twiena”) betekend letterlijk ‘duw en grijp”. Door specifieke punten in het lichaam te masseren d.m.v. duwen, kloppen of trekken worden blokkades weggenomen waardoor het bloed weer vrij kan stromen. Dit stimuleert het zelfherstellende vermogen van het eigen lichaam. Hierdoor kan een Tuina-massage zowel preventief als genezend gebruikt worden.


In de traditionele Chinese Geneeskunde is Tuina een van de pijlers naast accupunctuur en het gebruik van kruiden.

massage.jpg

Ontspanningsmassage

Natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor een ontspanningsmassage. Deze is bedoeld om los te komen van dagelijkse stress. Tijdens de massage worden de spieren, pezen en gewrichten soepeler gemaakt en de doorbloeding van de spieren en de huid verbeterd. Ook wordt de afvoer van lymfevocht gestimuleerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

 

Naast een algeheel gevoel van ontspanning, kan ontspanningsmassage stressklachten verhelpen, zoals spanningshoofdpijn en rug- en nekpijn. Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die uitgeblust of vermoeid zijn als ook voor diegenen die prima in hun vel zitten.

3.jpeg

Ghuasa

Guasha betekend “schrapen”. Met een speciale Guashasteen wordt de huid geschraapt. Door het schrapen wordt het bindweefsel gestimuleerd en komt er een betere doorbloeding tot stand. Dit maakt het makkelijker voor het lichaam om afvalstoffen af te voeren en klachten te verminderen. Deze methode wordt gebruikt als er meerdere diepe blokkades bij elkaar zitten.

tuina-pagina.png

Cupping

Cupping is een massagevorm die er misschien raar uitziet maar een belangrijk onderdeel is van Tuina-massage. Soms zit een blokkade zo diep dat ik er niet bij kan komen door alleen gebruik te maken van mijn handen. Op dat moment kan cupping gebruikt worden. Bij cupping wordt er een cup op de huid geplaats en vacuüm gezogen. Deze vacuüm trekt de blokkade omhoog waardoor deze vrijkomt. Doordat de blokkade nu vrij ligt kan de bloedstroom hersteld worden wat de blokkade en dus de klacht vermindert.

moxa-800x450.jpg

Moxa

Moxa is het verwarmen van een speciaal kruid bij een blokkade. Deze verwarming en dampen van het kruid dringen diep door in de huid om de blokkade te bereiken. De warmte van de Moxa zal daar de bloedstroom stimuleren. De toepassing hangt af van de aard van de klacht. Met name bij klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade naar voren komt, bij ernstige vermoeidheid, blessures en gewrichtspijnen kan Moxa een heilzame werking hebben.

bottom of page