top of page

Ontspanningsmassage

Natuurlijk kun je bij mij terecht voor een ontspanningsmassage. Deze is bedoeld om los te komen van dagelijkse stress. Tijdens de massage worden de spieren, pezen en gewrichten soepeler gemaakt en de doorbloeding van de spieren en de huid verbeterd. Ook wordt de afvoer van lymfevocht gestimuleerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

 

Naast een algeheel gevoel van ontspanning, kan een ontspanningsmassage stressklachten verhelpen, zoals spanningshoofdpijn en rug- en nekpijn. Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die uitgeblust of vermoeid zijn als ook voor iedereen die prima in hun vel zitten maar graag een keer extra wil ontspannen.

Ik gebruik 3 verschillende technieken om de massage elke keer weer opnieuw aan te passen aan de wensen en  behoefte van dat moment.

 

Deze zijn:

massage.jpg

Reiki massage

Reiki is een alternatieve behandelvorm. Met Reiki hef je blokkades in het lichaam op. Dit kunnen fysieke, mentale, emotionele, energetische en zelfs spirituele blokkades zijn. De leer van de Japanse Mikao Usui gaat ervan uit dat je universele energie beter stroomt na Reiki. Stroomt je energie niet goed door de energiebanen? Dan kan dat klachten geven. Met Reiki neem je die blokkades weg. En dit bevordert dan weer het zelfgenezend proces van je lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de symptomen, maar ook naar de oorzaak van de klacht.

deep-tissue-massage-benefits.jpg

Tuina massage

Tuina (spreek uit als “twiena”) betekend letterlijk ‘duw en grijp”. Door specifieke punten in het lichaam te masseren d.m.v. duwen, kloppen of trekken worden blokkades weggenomen waardoor het bloed weer vrij kan stromen. Dit stimuleert het zelfherstellende vermogen van het eigen lichaam. Hierdoor kan een Tuina-massage zowel preventief als genezend gebruikt worden.

 

In de traditionele Chinese Geneeskunde is Tuina een van de pijlers naast accupunctuur en het gebruik van kruiden.

2023-03-23 (2).png

Deep Tisseu Massage

Een deep tissue massage is een techniek die langzame bewegingen en aanzienlijke diepe vingerdruk combineert om pijn en spanning in het lichaam te verlichten. Het doel is om strakheid en spanning diep in uw spieren en bindweefsel los te laten. Dieptemassage richt zich vooral op de gebieden waar u de meeste ongemak ervaart. Meestal gebeurt dit in de rug-, schouders-, nek-, benen- en heupspieren. 

Hoewel diepe weefselmassage voornamelijk wordt gebruikt om pijn, spanning en spiervermoeidheid te verminderen, kan het ook uw geestelijke gezondheid ten goede komen. 

bottom of page